billes-mamma

Alla inlägg under februari 2010

Av Ulle - 15 februari 2010 14:00

Ja så är det åter en ny vecka... hoppas , hoppas och önskar att det blir mååånga + grader ute snart. Så att snön börjar tina. Man läser att mer snö är på ingång och blir bara deprimerad av det. Nu får det f.. vara nog av denna vita skit vara som faller.


Jag har blivit snorig , nyser och nyser och nyser. Man önskar nästan att det vore pollenkänning bara för  att veta att våren är på väg. Men när man väl har den snuvan är det inte så kul. Så det är bara en helt vanlig förkylning.

Har varit ut i solskenet jag och bille , hon åkte lite skidor.

Var in till mor och far på lite kaffe och saft sen vart det hem för lunch.


Nu har hon kollat in bolibompasidan med pyssel .... och sitter och skapar glassar gjorda av papper , lillgumman hon är så klurig och pysslig av sig.

Funderar på att klä på oss och gå ut en sväng till och njuta av solen.


Inatt är det jobb som väntar.....

Och en tidig morgon för bille imorgon.


Tjillevippen!!!

Av Ulle - 14 februari 2010 23:08

Ja nu är allt precis som vanligt igen.... Alla sover förutom jag , nattugglan även kallad   

Tony var helt över nu ikväll... kröp till kojs redan innan 21 men jag har lagt mig i tid för en gångs skull hela helgen mellan 23 och 00.30 vilket är tidigt för att vara jag då rå , medan han och Crille suttit uppe till framåt 03 varje natt.... så synden straffar sig själv om man inte är härdad   


Jag saknar min mobil nu.... undrar om min dotter menar i något när hon säger:

-mamma din telefon ligger i garderoben i stugan.... Å det ska jag ju säga att inte har jag lagt den där... Undrar vem???    litet troll skulle jag tro om det är så.

Kanske jag tar en tur dit nån dag.... känns ju onödig att börja skaffa nytt kort och nytt nummer när den ligger nånstans som man säkert kan hitta den , hoppas jag i alla fall.


Nä snart ska nog jag oxå tänka på refrängen , men inte riktigt än.

Imorgon är det nattskift igen.


Ha det bäst å sov så gott

Av Ulle - 14 februari 2010 17:09

Ja så var vi hemma från paradiset igen då....

En liten summering av vår helg. Kom upp vid 16.30-tiden , skönt för det var fortfarande ljust ute.

Lastar av skotern och släpvagnen borta på granntomten. Tony och Crille ska packa på dig lite väskor och åka skotern ner till stugan  så dom drog iväg neröver. Bille och jag parkerade bilen och tog lite packning och plumsade i djupsnö ner till stugan , när vi kommer ner så står grabbarna och sliter som djur med skotern dom hade ju så klart kört fast i djupsnön..... kom till slut lös och drog iväg till bilen för att hämta mer packning , men hann inte så lång för uppe vid vägen i plogvallen körde dom åter fast. Så Crille kom springande ner för att hämta spade. Bille och jag går in , tänder brasorna och plockar in maten. Till slut kommer dom tillbaka , så jag tar en sista sväng till bilen och hämtade det sista , Tony var alldeles slut.

Myste vid brasan hela kvällen . Jag min klant hade ingen laddare till mobilen så den vart ju strömlös. Men det problemet är löst nu för nu har jag ingen telefon heller...  den är spårlöst borta.... Hittade inte igen den så nu är jag utan    


På Lördag var vi ute  i solskenet , Tony och Crille tog en skotertur UTAN att fastna denna gång bara problem innan dom kom av gården.... Dom skottade av taket både på stugan och altanen , åh där lyckades Tony göra sönder altantaket på en massa olika ställen , så det blir till att köpa nytt till sommaren   Finns ju kulare saker att lägga pengarna på....

Crille har hoppat från taket idag , så Isabelle tyckte att hon oxå kunde göra det..... -men du är för liten sa jag åt henne.

-Men mamma jag ska vara så försiktig.   lillgumman


Idag vart det Chinamat till middag sååå gott så


Tjingeling!!!


Av Ulle - 12 februari 2010 12:12

Nu har man gjort ett arbetspass.... skönt för nu blir det packning och packning med allt som ska med , mat ,dryck , vissa sängkläder , kläder och mycket annat smått å gott...


Tror ni inte min älskade make har sett till så vi ska jobba där uppe oxå... så typiskt honom kan inte koppla av helt och hållet. Måste alltid ha nåt projekt att göra. Men den här gången var projektet tack å lov litet    Bara fixa iordning taket i den nybyggda entrén så det ska väl fixas då rå.


Bille ska hämtas på dagis vid 14-tiden , den lillgurkan kommer med all säkerhet somna i bilen upp , för hon var sååå trött imorse. Men det blir gärna så när man inte somnar i tid och bara är 4 år. Hon är så full av förväntan att åka till stugan , mer förväntansfull nu än när till och med tomten skulle komma. Hon har så mycket planer vad hon ska se för filmer framför brasan och vilka leksaker hon ska leka med m.m För nu blir ju allt som nytt när det var så längesen vi var där.

Sen inväntas Crille som slutar 14.30 och släpvagnen som ska lastas med skotern måste ju oxå komma hem. Snart hoppas jag   Det vore så skönt att komma upp när det inte är beckmörkt ute , men är rädd att det blir så ändå.


Men nu har jag inte tid med att sitta här mer.... Ha en trevlig kväll på er alla det ska jag ha   


Tjillevippen!!!

Av Ulle - 11 februari 2010 22:12

Ja ni.... fy vilken tid det tog att göra en ordentlig pappersstädning    från klockan 09 -  15 höll jag på och det enda pausen var när jag var till mor och hämtade pärmar och drack en kopp java. Inte ens lunch fick jag i mig...


Så ett tag var det riktigt snurrigt i mitt huvud , och när jag nästan var klar och hade det tråkiga finliret med ett eller några papper kvar lessnade jag....

Men så pratade jag med en kompis som peppade mig till att nu j*vlar gör du klart det sista så är det gjort sen..... Åh vet ni det vart det   


Så maken SÅG till och med att alla pappren var väck.... bra va?!   


Nu har det förberetts för stugresa imorgon bara släpvagnen kommer hem i tid så vi kan lasta skotern och dra iväg....

Jag slutar 12 , Tony 13-14 och Crille 14.30 sen är det redo....

Längtar verkligen dit nu... var så pass längesen vi var där nu . bara mysa , elda , ut i friskluften , och umgås med barn   och make....


Sov gott alla ni


Tjingeling!!!

Av Ulle - 11 februari 2010 10:31

Ja så närmar vi oss helg igen då....   

Igår var jag och Bille till en kompis så hon fick leka med hennes dotter och vi fick umgås och surra lite , tänk att man har hur mycket som helst att surra om.

Hon och jag var som ler å långhalm under hela skoltiden fram till gymnasiet då vi tyvärr gled ifrån varandra. Men en liten kontakt har alltid funnits kvar så nu träffas vi lite då och då.

Bille tyckte det var jättekul och ville inte åka hem trots att vi var där i 3 timmar.


Sen hände det inte så mycket mer under den dagen , Crille åkte slalom som vanligt   


Idag är Bille på dagis och jag har storsortering av papper som ligger lite här och där    Åh inte var det lite papper som jag har liggande i hela köket och v-rummet nu inte. Har hittat papper från 2005.... hmm varför har jag inte varit lika duktig som jag har varit??? Har faktiskt varit rätt bra på att hålla ordning och reda på papper förr i tiden , även om jag är en slarvmaja i många andra städar-avseenden   

Men förhoppningsvis blir det ordning och reda nu igen. Ska gå hem till mor och hämta lite mer pärmar och register.... hon fick ju lite över nu när dom avvecklade firman. Alltid bra att ha dom nära till   


Ikväll blir det att åka att handla inför helgens stugmys , ska ta med oss skotern upp , så jag hoppas det blir finväder. Kan man åka ut på sjön och njuta lite med fika.

Men måste kolla med snälla farmorn om hon kunde följa bille på simskolan    på Lördag och sen skjussa upp henne till stugan , om hon ska vara hemma vill säga.

Och att inte bille fått någon prick om hon ens kommer få nån??

Så i helgen ska det mysas framför brasor , äta god mat och bara vara   


Nä åter till pappershögarna....


Tjingeling!!!

Av Ulle - 9 februari 2010 22:10

Ja idag vart man inplogad från alla håll och kanter....    väghyveln var här och gjorde fint och brett vilket var väldigt behövligt.

Men vår parkering kom jag inte in på.... vallen var lika hög som upp till fönstret på bildörren när jag hämtat Crille på skolan och skulle hämta trollet på dagis , så det var bara inse att jag skulle parkera hos mor och far.... när jag kom åter. Bille skulle vara med mamma en timme innan Tony kom hem för jag skulle ju börja klockan 15 efter nya schemat.

När jag kom hem till dom så höll traktorn på att röja undan snö vid deras  parkering. Ja ja vi stod där å vänta en stund.... smyger fram nosen på bilen mot korsningen... men va f.. då kom hyveln farande igen....    

-Luta dig bakåt och håll i dig gumman för nu blir det åka av!!!! Sen vae det full kareta ut på vägen och in på parkeringen. Sprang från bilen och in till mormor.


Men när jag då skulle skynda hem så var ju traktorn åter tillbaka för röjning efter hyveln så det var bara stå och vänta medans han tog bort dom värsta högarna innan jag kunde klättra över   min son stod på vår gård och fundera vad jag höll på med när jag sprang fram och tillbaka.

Fick ringa jobbet och säga att jag blir nog lite sen jag   


Tony är på väg i kojs , Crille har lagt sig och trollet sover sedan länge.

Inga flera prickar på henne ännu så det går kanske nån dag till innan eller så får hon inget....


Tjingeling!!!

Av Ulle - 9 februari 2010 09:57

Imorse vaknade lilla gumman 06.30 , men nu börjar det bli morgonpiggt??? Men hon kröp ner brevid mig och somnade    gott om   

Klockan 08 ringde klockan och det var färdigsovet.

Åh tror man blir deprimerad när man tittar ut och det snöar IGEN!

Det var ju så underbart med soliga dagar och man hör hur det tinar från taken.... då går det ju åt rätt håll: VÅR!   

Frukost framför barn-tv sen iväg till dagis. När jag kommer dit ser jag en "prick" ovanför läppen??? Hmm kan det vara en vattenkoppa? Det går ju nämligen på dagis nu. Men jag sa åt dom att ringa om det dyker upp fler prickar.

Ja det vore väl lika bra att få det avklarat i och för sig.


Sen var det bara åka hem och skjussa Crille till skolan, han gillar Tisdagar han   sovmorgon vet ni det är ju toppen det.


Nu sitter jag och klurar på vad jag ska hitta på idag då innan jag ska börja jobba.

Lite kaffe och slappning först


Tjingeling!!!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök och finn

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Skriv en hälsning... : )


Ovido - Quiz & Flashcards