billes-mamma

Alla inlägg under januari 2011

Av Ulle - 13 januari 2011 00:07

Idag är ingen bra dag alls , började imorse när jag skulle väcka sonen, eller egentligen på jobbet eftersom jag hade en helvetesnatt IGEN!!!   Men som alltid vid väckning samma visa som vanligt , slutar med att vi är fullt ovänner bara för att få honom ur sängen....  Det är så himla påfrestande på psyket , vill inte gå och lägga mig arg , besviken men oxå ledsen för honoms skull. Han har det tufft med skolan nu ja och andra saker oxå för den delen.

Skulle vilja att allt var som förut.... Men skolproblemet ska lösas nu , nu har dom haft 2 år på sig att undanhålla hjälpen till honom MEN nu ska den till annars j*vlar blir det krig med skolan.   Nu är jag bitter!!!!


Jag vaknade vid 14.15 och känner fortfarande irritationen i kroppen , vilket inte är en lysande start på dagen.

Kaffe i mängder och älskade pappa hämtade trollet på dagis så det slapp jag ju , tack ni är bäst!   


Sen mat.....? Äh inga ideér alls , älskade maken fiskade fram en färdig wokgryta ur frysen som åts , gott.


Nu är man på jobbet igen eller vad man ska kalla det..... Som vanligt så är det ju inte alla som sover när dom ska utan ska promt störa alla stackare som sover sött. Mycket tröttsamt ska jag lova.

Låt timmarna ramla fram så jag får gå ut genom dörren och hem.  Ser fram emot morgondagen.... kan bara bli bättre   men nu ska jag genomlida denna natt först ..... har ingen lust att vara här alls nu.  


Sov gott alla ni


Tjing Tjing!!!

Av Ulle - 11 januari 2011 17:24

Vart ingen slöslappardag igår.... fick ett ryck och bytte gardiner överallt förutom billes rum. Rastade snabeldraken och duschade av moppen. Så det rullade på i faslig fart.


Gjorde mumma middag igår: Paltbröd , fläsk och vitsås det är ju såååå gott   


Sen rast vila innan det var dags för nattjobb. Vilket jag gärna hade sluppit för hu vilken jobbig natt. Okej om man inte kan sova själv men man behöver väl inte springa in hos alla andra och väcka upp dom kan jag tycka.

Så det var ett evigt jagande inatt   

Sov i alla fall som en sten    när jag kom hem och i säng , tvingade upp mig själv vid 14.45 tiden och in i duschen så man vaknade till liv.

Hämta trollet på dagis sen hem och börja kocka middag , idag vart det pasta och baconsås med en massa broccoli till. Min och trollets favorit. Gottgott


Nu är det bara vänta att timmarna går och sen gå tillbaka på jobbet , måtte denna natt bli bättre , snäällla


Ha de´


Tjingeling!!!

Av Ulle - 10 januari 2011 10:18

Så var det åter till vardagen igen då.... Jullovet är slut för denna gång bara att se fram emot sport och påsklov nu då.

Väckning av sonen gick relativt bra idag , han fick smaka på en ny variant.... vattenskvättning    Kanske nåt som blir en bra variant.

Billen var nästan mer svårväckt idag hon ,men till slut så gick det.

Hon är på dagis och Crillen på skolan. Bara jag och mig själv hemma nu då.


Helgen flytit på som vanligt , Fredagkväll var bara jag och Tony hemma. Hade ju tänkt en skotertur men jag ville inte köra i mörkret första turen OCH så har jag ju ingen hjälm , vilket är ett måste. Sen så var inte dom vi tänkt åka till så pigga , mannen i huset hade varit på plogning hela natten och dagen så han sov som en sten   

Lördagen klev Tony upp och gjorde sig klar för en längre skotertur med några grabbar -18 ute Brrr! Dom skulle ta en tur till Hassela. Jag sov ända till klockan 12 sen for jag och köpte present till älsklingen och handlade lite mat.

En sväng till farmorn med pappa , hennes kylskåpsdörr hade lossnat i överkant så pappa lagade det profisoriskt.

Hela dagen gick utan att Tony hörde av sig så jag skickade ett sms.... - Nä dom var inte framme än....  VA???!!! Det komiska var att grannen hade åkt efter dom och åkt DEN rätta vägen dit , så han hann både dit och hem på den tid dom körde nerfärden..... Snacka om att dom tog en omväg. Tankning och mat i magen innan dom vände hemåt. Å då börjar det så klart toksnöa ute , Hmmm inte alls bra skoterväder i mörker. Timmarna gick och alla började vi bli lite oroliga för vart dom tagit vägen , Pratade flera ggr med J:s tjej som oxå tyckte det blev lite olustigt med detta väder. Till slut klockan 20.00 kommer skotern dånande på vägen , Puh!!! Skönt att se.

En trött och ledbruten man , så det vart en tidig kväll 23.00 släcktes lyset.


Och det märktes ju på Söndagmorgon när jag klev upp kl 07.15 och var pigg vilket inte hör till nån vanlighet vill jag lova. Å vilket väderomslag vi har igår -18 idag +0.3 Ooops!!!

Och så funkade inte internet heller    Så det vart kaffe och Paradise hotel i soffan istället. Till slut fick jag igång surfen så då vart det betydligt trevligare   

Gjorde fika och bjöd födelsedagsbarnet (maken) på fika på säng och presenten så klart.

Ut och skotta tösnö med familjen och bygga snögubbe med billen , sen lunch.

Var och hämtade hem sonen från pappan innan matdags.

Middag vart vi bli bjudna på av mamma och pappa , inte helt fel. En tårta bakades och togs med så klart.

Sen tv innan natt.


Har inga speciella planer på dagen , inatt är det jobb som gäller

Ha det bäst


Tjillevippen!!!

Av Ulle - 7 januari 2011 13:42

Imorse vaknade jag vid 07.30 men sängvärmen var så skön så jag vände på mig och somnade om   Vaknar sen 10.20 av den ilskna telefonsignalen , kära far som ville veta om  vi ville ha skottat? Självklart vill man det  

Bille ligger vaken i sin säng och sjunger , frukost i magen sen river jag  ur alla sängar.

Klär på oss och går ut , skönt ute idag bara -5 grader och så har det äntligen slutat snöa.

Farmor var förbi en sväng  , hon skulle ut till birsta och undrade om vi ville följa med    tokig hon är då. Inte åker jag till birsta för nöjes skull inte. Då ska jag ha nåt särskilt anledning till det.

Hon ska hämta Bille sen för dom ska göra tvålar ikväll hemma hos farmor. Ev sover hon över där.


Sedan dags för lunch och nu spelar bille Mario galaxy.

Själv ska jag föflytta mig ner till tvättstugan.


Om Bille sover hos farmor ska jag och Tony ta varsin skoter och åka till M & C en sväng ikväll. Får se hur jag klarar det    , korta svängar har jag ju kört men inga längre. Det var många år sen det var långtur på skoter för min del typ 16-17 år sen. Så jag får väl träningvärk i gastummen är jag rädd   


Nä göra lite nytta


Tjing Tjing!!!

Av Ulle - 6 januari 2011 15:42

Så har man gjort helg nu då , känns skönt vill jag lova. Tony väckte mig vid 13.30-tiden

Har precis piggnat till efter en het dusch efter ett antal koppar kaffe.


Doftar ljuvligt i huset just nu , älsklingen ska bjuda på baconlindad kyckling med en massa vitlök Mmm gott.

Ute är det nästan snöstorm , en klass 1 varning hade i alla fall gått ut tydligen , hade tänkt mig en tur på Ica men jag tror jag avstår eller så skickar jag gubben medans jag skottar för måste väl göras av oss nu  när lilla   sonen är hos sin pappa. Han brukar ju vara snabb med att gå ut och skotta när han är hemma. Skjussade dit honom igår kväll , kommer hem på Söndag.


Ikväll blir det en massa tända ljus och soffmys med ett glas vin framför dumburken.


Ha det så gott


Tjillevippen!!!

Av Ulle - 5 januari 2011 15:33

Ja inte vart det nån långsovning idag inte.... klockan 13 slog jag upp mina blå och kunde inte somna om. Gick istället och väckte sonen som fortfarande trynade sött   

En dusch och en panna kaffe kan göra underverk när man är lite sleten.

Bille är hos farmor hon har sovit där inatt som va så jag behöver inte tänka på nån hämtning på dagis , skönt.

Istället klädde vi på oss jag och sonen för att gå ut och skotta , har väl kommit en 5 cm i alla fall.


Jag skottade det mesta , han sopade av skotern och drog igång den   Tog ett litet varv , sen står jag vid brevlådorna och ser hur han siktar in sig på snövallen brevid parkeringen för att få skotern åt rätt håll , å jag tänkte:: NEJ NEJ NEJ!!! det kommer aldrig gå..... Och mycket riktigt efter 3 meter satt han där i uppförsbacke   Hmm bara till att ge honom spaden så han kunde skotta runt omkring   

Å vips så gick det bättre efter ett x-antal spadtag , inte av mig det där fick han nog göra själv...  

-Ja men du vet ju hur det går i djupsnö sa jag.... -Ja men jag trodde att kanske det går. Undrar hur många gånger han sitter där innan han lärt sig. Hihi


Nä fundera på nån middag kanske sen är det en natt kvar innan 4 dagars ledigt , Lovley


Ha det bäst


Tjingeling!!!

Av Ulle - 5 januari 2011 07:16

Igår kväll fick man en liten udda start på jobbet   När jag kommer gående mot jobbet ser jag bara mörker , å då menar jag mörker   Hela boendet är mörklagt.... ser ficklampsljus lite här och där i stora korridoren och i fönstren på avdelningarna.

Som tur var så funkade kortläsaren i entren i alla fall. Där står en man från kommunjouren och vill in. Dom visste inte vad eller vart felet satt så när det skulle komma tillbaka trodde han vid 23-tiden .


Kommer in på avd där nödbelysningen i korridoren är enda skenet förutom alla stearinljus som dom tänt i kök och dagrum.

Allt var i alla fall lugnt på avd och dom låg snällt i sina sängar dom flesta , konstigt med ett becksvart rum som alla hade för där finns ingen nödbelysning.

Vart beslutat att en av kvällspersonalen skulle stanna en tag , ytterdörrarna var nämligen olåsta och inga larm what so ever funkade ju.


Satt en stund och surra över en kopp kaffe då plötsligt det blir becksvart även i korridoren , jaha då slocknade nödbelysningen.....  För den går ju på batteri.

Mycket märkligt att ett så stort boende som detta är inte har ett reservagregat i källaren.

Började bli lite smått kallt inne på rummen nu , men går ca 1.5 timme 22.30 så tänds varenda lampa i kåken.

Skynda skynda in på rummen och släcka deras så dom inte vaknar abrupt.


Men natten vart lugn och dom sov gott allihopa så nu är det min tur att nanna kudden minsann   


Sov gott


Tjing Tjing!!!

Av Ulle - 4 januari 2011 10:21

Ja ibland är man bra bakvänd i alla fall    Inatt är det jobb som gäller å då ställer jag klockan och kliver upp klockan 08 när jag igår hade sovmorgon till kl 10 och var ledig. Hmm är det klokt gjort det? Ja för jag försöker sakta men säkert vända på lilla grynets dygnklocka. För nästa vecka är det tidiga mornar för hennes del på dagis.

Sen är det ganska mysigt att bara sitta alldeles själv med morgonkaffet och läsa på Fb och tidningen innan det blir full fart i detta hus.

Ska även försöka mig på att få liv i sonen före 12 idag.... återstår att se hur det går.


Julen är bortstädad sen i Söndags.... skönt men ändå tomt blir det ju , Tony satt med ett stort leende när jag flög runt som ett tok och rensade bland alla tomtar överallt. Han tycker det är bra när julen städas bort han , galenpannan.

Har lust att beställa lite nya vårgardiner men tror jag väntar ett tag med det faktiskt. Iår blir det orange och svart i v-rummet tror jag minsann.


Ute flyger lite lätt snö nu , skulle behövt ta mig upp på altantaket och skotta av det för en liggare har böjt sig lite trots dom kraftiga vi köpte.

Men det är bara på en sida för det har drivit nåt otroligt däruppe , så på ena sidan är det snö upp till nocken så det är nog bara göra ett försök.

Men det är inget som lockar när man tänker på förra årets takskottning på altantaket på stugan när dom klev sönder x-antal plasttaksskivor som fick bytas ut.

Å detta plasttak är betydligt dyrare   


Nä klä på trollet å ge sig ut kanske.....?


Ha det bäst alla


Tjillevippen!!!




Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6 7
8
9
10 11
12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök och finn

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Skriv en hälsning... : )


Ovido - Quiz & Flashcards